perjantai 21. kesäkuuta 2013

Kuka mä oon


Parasta on se, miten muista ihmisistä oppii itsestään.

Vaikka se ei välttämättä tunnukaan hyvältä. Sitä saattaa esimerkiksi hetkellisesti masentua, kun tajuaa yhä olevansa se pelokas ja ahdistunut lapsi, joka joskus oli.

Sitä kuvittelee olevansa hyvinkin itsevarma, kunnes yhtäkkiä tuntee itsensä kummallisen mitättömäksi, riittämättömäksi. Kun luulee olevansa fiksu ja avoin, kohtaakin jonkun joka vie kyseiset ominaisuudet aivan uusiin ulottuvuuksiin. Miten joku voi olla niin loputtoman kiinnostunut kaikesta, ja niin sinut itsensä kanssa? Miten joku voi elää murehtimatta yhtään mitään? Miksen mä voi olla samanlainen?

Itseään voi tietysti kehittää. Tekemällä oppii, ja ottamalla asioista aktiivisesti selvää voi avartaa omaa maailmaansa. Persoonallisuuden piirteitä sen sijaan on vaikeampi työstää.

Itsevarmuus on kaunista. Ujous on söpöä. Miten siis tekisi vaikutuksen? Minkälainen sitä olisi? Oikeastaan sillä ei ole merkitystä, kun vain on rennosti oma itsensä, eikä ajattele liikaa. Kuten mä teen.

En tarkoita, että jatkuvasti pitäisi mielessään tai ääneen toitottaa "tällanen mä oon, hyväksykää tai älkää", vaan tärkeintä on se, ettei missään tilanteessa hukkaa itseään. Vaikka kenenkään ei tarvitse eikä pidä muuttaa itseään, sitä voi kuitenkin oppia mukautumaan. Jos ei esimerkiksi viihdy suuressa ihmisjoukossa, ei tarvitse vetäytyä nurkkaan mököttämään, vaan voi varovasti koittaa yhtyä juttuun. Ja jos se ei tunnu luontevalta, aina voi ainakin hymyillä.


Punainen lanka taisi hävitä jossain vaiheessa. Noh sainpahan purettua mieltäni.

8 kommenttia:

 1. Välillä on hyvä hiukan purkaa mieltä. <3

  VastaaPoista
 2. mietin kasn joskus samoja juttuja ja tunnistin kyl iitenikin joistain kohtia . :) tosi hyvin ja ihanasti kirjoitettu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa jos tästä sai jotain selvää! :D

   Poista
 3. Juuri näin se menee :) jokaisesta ihmissuhteesta oppii jotain. :)

  VastaaPoista
 4. Ihana kirjoitus, helpotti ainakin mun mieltä suuresti. :)

  VastaaPoista