maanantai 16. joulukuuta 2013

rasittavimmat kliseet


Meneekö teilläkin toisinaan hermo niihin weheartitista leviäviin itsestäänselviin elämänohjeisiin ja mitä kliseisimpiin aforismeihin, jotka saavat lukijan vaikuttamaan hiton dorkalta?

Tää yksi oli niinkin inspiroiva, että teki ihan mieli ryhtyä analysoimaan sitä:

Life is too short to worry about stupid things
Nojoo eka kohta on ihan osuva, varsinkin allekirjoittaneelle. Voishan sitä opetella olemaan murehtimatta turhia ja sen sijaan tehdä asioille jotain. Koska YOLO.

Have fun
Sori vaan, mutta elämä ei ole pelkkää hauskanpitoa. Täytyy niistä tenteistäkin läpi päästä.

Fall in love
Oishan se hitsin kivaa rakastua joka vastaantulijaan ja elää vaaleanpunaisessa sumussa vuodesta toiseen, mutta ei se käskemällä onnistu. Sitä paitsi joskus pitää elämässä saada jotain aikaankin.

Regret nothing
Never regret something that once made you smile jne... Okei, en katuisi sitä että joskus tapasin entisen poikaystäväni vaikka suhde olisikin mennyt pieleen, mutta jos kuulisin Jennalta kuinka huonosti olen käyttäytynyt parin viikon takaisissa bileissä (joista en itse muistaisi mitään), niin kyllä mä sallisin itseni katua sitä että join viinipullon päälle pari tequilaa. Katumus on se joka estää mua tekemästä samaa virhettä toiste.

Don't let people bring you down
No helpommin sanottu kuin tehty. Käske mieluummin niiden toisten osapuolten lakata lannistamasta mua.

No shit Sherlock?!

Mihin kliseeseen teillä palaa eniten käpy?

28 kommenttia:

 1. Tää postaus on niiiiin totta!!

  VastaaPoista
 2. Joo itse uskon vakaasti siihen että mitä positiivisempi ja huolettomampi ihminen on, sitä yksinkertaisempi se myöskin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojaaa, ei kai se nyt ihan niin simppeli juttu ole ;D

   Poista
 3. Juurikin näihin mitä edellä mainitsit! Onhan se hienoo että ihmiset tajuaa nämä asiat, muttei niitä tarvitsisi viljellä joka paikkaan, me fiksut kun tiedämme nämä jo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kertois välillä jotain mikä hyödyttäiskin jotain! :P

   Poista
 4. Tää on niin totta! Mua ärsyttää suunnattomasti kun sanotaan että "elä jokainen päivä kuin se olisi viimeisesi". Ihan kun mä oikeesti käytännössä voisin lentää tällä samalla sekunilla Wieniin ja kiskoa mun auppari javerit mukaan (koska niin mä tekisin jos tietäisin kuolevani huomenna). Joskus vaan on pakko olla välillä vähän järkevä ja esim hetätä aamulla töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, aivan. Hei turhaan mäkään huomenna mitään tilastoja harjottelen, pidän mieluummin bileet, enhän mä edes pääse pääsykokeisiin näyttämään osaamistani jos kuolen ennen niitä! ;D

   Poista
 5. Ah niin samaa mieltä! Myös nämä " It's just a bad day not a bad life" kuvat saavat ainakin mut näkemään punaista:)

  VastaaPoista
 6. Voi jes jotain muutakin tympii nämä!! Loistava postaus, jes! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ite rakastan näitä!!!' :D siis joo tottakai tajuun sen ettei jokasta päivää voi elää pitämällä hauskaa mut oon esimerkiks nii super klisee et pidän noita jopa joskus mun taustakuvana :D!!! Mulla on ollu esim "its time to try little bit harder" ihan vaa motivoidakseen mua lukemaan.. Sama homma ku alotin oikeen kunnolla reenaa ja paras oli ku erottiin eksän kans ni mul oli niit kotain yyber teinei kuzhawizdom quoteja!!mut ne autto aina ku suretti :D

   Poista
  2. Joo sitä vartenhan nä onkin kehitetty, oon vaan tämmönen pilkunnussija että pakko aukoa päätäni ;P Me etsittin näitä kerran Lauran kanssa huonona päivänä ihan tarkoituksella. Ei tekisi varmaan pahaa tämmöselle pessimistille katella jotain "be happy"-juttua vaikka taustakuvanakin, saattais jopa alitajuisesti vaikuttaa positiivisesti kun jatkuvasti tuijottelisi! :D

   Poista
 7. Niin samaa mieltä! :D Eniten ärsyttää just tuo "regret nothing". Eli ei tarvi katua esim pettämistä, pahoja sanoja toiselle jnejne, koska you only live once..?

  VastaaPoista
 8. nää on kyllä aika rasittavia, mutta jos on tosi pahamieli, nin jotkut rohkaisu tekstit helpottaa, ja nostaa mun pään taas ylös. Mutta nämä perus yolo jutut on aika rasittavia:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mmm, sama täällä :) YOLO on kyllä lievästi menettänyt painoarvoaan, sillä kun voi nykyään perustella oikeastaan mitä vain...

   Poista
 9. Klisheet ovat klisheitä, koska ne ovat uppoavat ihmisiin kerta toisensa jälkeen. Siihen ei todellakaan vaadita minkäänlaista fiksuutta tunnistaa klishee. Klisheitä ja ilmiselviä mietelauseita ei viljellä sen vuoksi että niiden kuvitellaan olevan maailmaamullistavia neronleimauksia, vaan sen vuoksi että välillä ihmisille tulee hetkiä, päiviä, kuukausia tai jopa vuosia jolloin ollaan alamaissa, arvostelukyky heittää ja tarvitaan uskoa siihen, että pärjää.
  Klisheisyys ei tee asiasta typerää, ainoastaan kulutettua. Ja asiat tulevat kuluneiksi käyttämällä ja niitä käytetään koska ne tulevat tarpeeseen. Onhan uutuudenviehätys kiva juttu, mutta on ihan ja vain naurettavaa ymmärtää asioita tahallaan väärin ja negatiivisesti vaan koska asia on klishee tai halutaan vähän buustata omaa pessimististä egoa.
  Ymmärrän että postaus ja varmasti suurin osa kommenteistakin on kieli poskella heitettyjä, mutta jotkut ihmiset ottavat tällaiset asiat itseensä ihan mielellään. Joiltakin ihan oikeasti puuttuu se luetun ymmärtäminen ja empatia ja sitten heitetään kommentteja "Ai se mikä ei tapa se vahvistaa, no kyllä mä ainakin nostin heti vähemmän penkistä kun mursin käteni hehehehehe" ja kuvitellaan olevansa fiksuja kun kyseenalaistetaan juurtuneet mietelauseet ja sanonnat, kun todellisuudessa typeryyttään missaa pointin kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekaksi haluan sanoa että postaus oli tahallaan kirjoitettu överikärkkääseen sävyyn, mutta sen tarkoitus ei missään nimessä ollut loukata ketään, vaan lähinnä viihdyttää. Itse kliseisyys ei siis mua ärsytä, vaan se miten monissa mietelauseissa yksinkertaistetaan asiat. Toki on olemassa paljon hienoja kliseitä, mutta henkilökohtaisesti en vain saa näiden esimerkkien kaltaisista oikein mitään irti. :)

   Poista
 10. En tiedä mikä on ärsyttävin mietelause, mutta tämä on mielestäni ehdottomasti paras:
  “The time is now, the place is here. Stay in the present. You can do nothing to change the past, and the future will never come exactly as you plan or hope for.”

  VastaaPoista
 11. Itse kans en jaksa tollasta ihme lässytystä :D, mutta vaikka itse en pidä näistä, täytyy myöntää, että koen näiden jollain tapaa olevan rohkaisevia, ainakin joillekkin. Ja toki voisin kuvitella joskus, jos jotain kamalaa tapahtuu, tukeutuvan itse moiseen kliseeseen tekstiin.. koska joskus ihmiset vaan kaipaavat sen kliseisen tekstin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, toiset ne kolahtaa ja koskettaa syvältäkin! Nää tämmöset lässytykset menee vaan ihan överiksi :D

   Poista
 12. Älyttömän hyvä postaus! Eka tällänen jonka nään ja hyvästä aiheesta. Oon usein ite miettiny tätä samaista asiaa ja sitten myös ihan blogeissa olevat tommoset kuvat ärsyttää & blogitekstit jossa käsitellään samoja asioita. :D

  VastaaPoista