sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Ulkonäkö kaikki kaikessa?

eiliset selfiesessiot

Puhuttiin koulussa Ruotsin historiasta, ja siinä Instagramia selaillessani törmäsin jännään mietelauseeseen:

If the world was blind, how many people would you impress?

Myönnän olevani melko ulkonäkökeskeinen; rakastan laittautumista ja mietin paljon sitä miltä näytän. Kulutan aikaa muotikuvien selailuun, niin sanottuun "inspiroitumiseen", ja käytän merkittävän osan rahoistani vaatteisiin sekä kauneudenhoitoon. Mainostan itseäni spämmäämällä pärstääni tänne blogiin ja muuhun sosiaaliseen mediaan.

Tiedän että moni nuori nainen tunnistaa itsensä edellisestä kuvauksesta. Voisi siis ajatella olevan ihan normaalia olla pinnallinen. Kuitenkaan se mikä on yleisesti normaalia, ei välttämättä ole hyväksi. Itselläni on usein huono omatunto sen takia, että käytän aikaa itseni kuvaamiseen, kun kehittävämpääkin tekemistä olisi. Pitäisi ehkä koittaa hieman vieroittautua kaikesta ulkomuodon korostamisesta. Turhamaisuus on ihan okei, kunhan se pysyy tietyissä rajoissa. Ulkonäöstä huolehtiminen piristää ja kauniit asiat rikastuttavat elämää, mutta on mielestäni melko surullista, jos kaikki ajattelu pyörii ripsiseerumien ja korkokenkien ympärillä.

Maailmassa kun on paljon tärkeämpiäkin asioita kuin muoti ja ulkonäkö. Siksi on ihan virkistävää pysähtyä hetkeksi pohtimaan tilannetta, että koko maailma todella olisi sokea. Mikä olisi se asia joka toisi mut esille? Mitkä ovat suurimmat intohimoni ja tärkeimmät päämääräni?

26 kommenttia:

 1. Tosi hyvää tekstiä,olen täysin samaa mieltä.:)
  http://neeeaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Mulla on ainakin ikä vaikuttanut tuohon, ettei pahemmin enää ulkonäköä tule katsottua, vaan ennemmin kokonaisuutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on muuten jännä miten esimerkiksi joku alkaa näyttää aina vaan kauniimmalta mitä paremmin tutustuu ja huomaa kuinka ihana ihminen on... Tai päinvastoin. :D

   Poista
 3. Hitsi mä rakastan sun tekstejä ! :-) Jos maailma olisi sokea, sä erottuisit kyllä kirjoitustaidollas. Tosin en tiedä, kuinka kukaan näkis niitä sitten lukea.
  Anyway, tää blogi on aivan mahtava, ehdottomasti yks lemppareista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiii mikä kommentti, oon ihan häkeltynyt! Kiitos <3

   Poista
 4. Pisti kyllä miettimään! Helposti sen kyl unohtaa ettei ulkonäkö oo se tärkein juttu. Täytyy silti mainita et oot aivan sairaan nätti tossa kuvassa, huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Että pisti miettimään siis :D Voi kiitos :>

   Poista
 5. Ei nyt liity tähän postaukseen, mutta miten olet saanut instagramisi kuvat pyörimään tuohon sivupalkkiin tuollein? :) olisi aika kiva omaankin blogiin, en vaan tunnu löytävän ohjeita mistään, vaikka kuinka olen yrittänyt googlailla..:D www.iinamaria.blogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä löysin googlaamalla tämmösen: http://snapwidget.com/
   :)

   Poista
  2. Aaaah, kiitos paljon! :D vihdoin sain tuonkin nyt blogiini!

   Poista
  3. Eipä mitään, hyvä juttu! :)

   Poista
 6. Voi miten viisasta pohdintaa taas ;) Sä et kyllä mun mielestä vaikuta edes niin turhamaiselta, vaan just siltä että sulla on hyvin tasapainossa se turhamaisuus ja kaikki muu "kehittävämpi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, onpa ihana kuulla! Hahah, ainakin pyrin tasapainottamaan ne, mutta välillä sitä kyllä tulee tuhlattua liikaa aikaa turhuuksiin :D

   Poista
 7. Niin totta! Kaikki muu pätee myös muhun mutta en otata tai ota itsestäni jostain syystä muuta kuin "pakolla" kuvia, koska musta ei tunnu luonnolliselta että sosiaaliset mediat olis täynnä mun naamakuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on hyvä! Mua tavallaan hävettää tunkea naamaani joka paikkaan, mutta silti vaan jatkan sitä, haha :D

   Poista
 8. kirjotat asiaa <3 !
  pitää joku pv sopia fabodeitit!!

  VastaaPoista
 9. hei! oon lukenut sun blogia jo aika pitkään, ja tykkään kovasti! :-) väliin mahtuu toisinaan syvällisempää pohdintaa ja toisinaan taas kevyttä kuulumisten kertoilua, se tekee lukemisesta mielenkiintoista. vähän aiheen vierestä, osaatko suositella jotain hyvää ruotsalaista musiikkia? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi onpa hirmuihana kuulla!! Hmm no artisteista Norlie & KKV on ihan mun lemppari, sitten kuuntelen paljon myös Veronica Maggiota. Ansiktet on aika hyvä ja Medinalla on pari kivaa biisiä :)

   Poista
 10. Mä oon pohtinut tätä ihan samaa ja oon huomannu että mun elämän arvot on muuttunu viimisin vuoden aikana ihan hirveesti! Bloggailu on viime aikoina jäänyt koska koen, että mulla on paljon muutakin tekemistä kuin blogiin kuvailu, asukriiseily, kauneustuotteiden testailu jne. On paljon parempi olla kun viettää aikaa läheisten kanssa, keskustelee, treenaa ja elää terveellistä elämää:) ilman, että tarvii stressata ulkonäöstä koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonkin kaipaillut sun postauksia, mutta ymmärrän hyvin mitä tarkoitat! Itsellä on tavallaan vähän ristiriitainen olo, koska kuvaaminen ja kaikki blogijutskailu on niin kivaa, mutta toisaalta haluaisi käyttää ajan hyödyllisemmin. Pitää ehkä miettiä mitkä ovat elämän keskeisimmät prioriteetit tällä hetkellä ja koittaa elää sen mukaan :)

   Poista
 11. Kirjoituksesi on täyttä asia :) tää menee nyt jotenlin tosi huonosti tohon aiheeseen liittyen, mutta sun meikit näyttää tosi upeilta tossa kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Hahah, kiitos paljon joka tapauksessa! :)

   Poista